Banner

Concert Marcello Rota

Informații despre eveniment

350 - 900 MDL

Cumpărați bilet

Data și ora

Locație

Palatul Naţional „Nicolae Sulac”

Strada Pușkin 21, Chişinău

Description

O singură seară! Pe 28 noiembrie, ora 19:00, pe scena Palatului Național "Nicolae Sulac" vor fi prezentate cele mai bune compoziții ale compozitorilor italieni Nino Rota și Ennio Morricone.


Capodopere care au devenit de mult timp ceva mai mult decât niște coloane sonore obișnuite vor fi interpretate pentru dumneavoastră. Concertul lui Marcello Rota "Nino Rota și Ennio Morricone" este dedicat operei a doi dintre cei mai mari compozitori de film.


Poate că nu există persoană care să nu fie familiarizată cu opera virtuozului Nino Rota. Chiar și fără a cunoaște numele compozitorului, se poate spune cu siguranță că ați auzit capodoperele sale. Geniul milanez este deținătorul celor mai prestigioase premii din lume, fiind laureat al premiilor Oscar, Globul de Aur și Grammy.

Fără melodiile lui Nino este imposibil să ne imaginăm vreun film al unor regizori renumiți precum Federico Fellini și Luchino Visconti, iar cele mai ușor de recunoscut de multă vreme sunt compozițiile din cele două părți ale filmului "Nașul" al lui Francis Ford Coppola.


În colecția geniului pot fi numărate zeci de opere virtuoase, care sunt încă puse în scenă cu succes în întreaga lume. Opera lui Nino este impregnată de suflet, inteligență, temperament italian, pompă și legendă.


Ennio Morricone, autor a peste o sută de coloane sonore, a compus muzică pentru westernurile lui Sergio Leone și alte filme cult. A câștigat mai multe premii Oscar (inclusiv o mențiune de onoare pentru servicii aduse cinematografiei), Globul de Aur și alte premii prestigioase.


Programul concertului va cuprinde hituri nemuritoare din filme care au intrat în fondul de aur al cinematografiei mondiale: Romeo și Julieta, The Road, The Godfather, The Professional, The Mission, Nights of Cabiria, The Legend of the Pianist, Once Upon a Time in the Wild West, Once Upon a Time in America, The Good, the Bad, the Wicked și alte filme.


Păstrând maniera unică de interpretare, cele mai bune capodopere ale geniilor vor fi prezentate pentru dumneavoastră de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale care poartă numele lui Serghei Lunkevici. Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale Sergei Lunkevich condusă de dirijorul Marcello Rota.